Zondag is het dan zover, dan gaan we de 1e editie van de Lansingerland Run beleven. De belangstelling is geweldig en wij doen er alles aan om er een mooi feest van te maken. En daar hebben we jouw medewerking ook voor nodig. Dus lees alsjeblieft onderstaande tekst goed door, vooral over de bereikbaarheid!

DE ALLERBELANGRIJKSTE BOODSCHAP: PAK DE METRO of DE FIETS
Parkeren in de directe omgeving is niet mogelijk (ook niet in de P-garage van metro Westpolder). De start/finish locatie is echter direct naast metrostation Westpolder. De aanliggende metrostations zijn makkelijk met de auto bereikbaar en je kunt er gratis parkeren. Kom dus met het openbaar vervoer of de fiets. Er is een fietsenstalling naast het metrostation en je kunt je fiets kwijt rondom De Klipper (wedstrijdsecretariaat).

Kom je met de auto, parkeer dan op een van de P-plaatsen bij de metrostations in de buurt en neem voor het laatste stukje de metro. Lees hier meer daarover.

OPHALEN STARTNUMMER – met 20% korting
Intersport Doesburg heeft voor alle deelnemers aan de Lansingerland Run een hele mooie aanbieding: je krijgt maar liefst 20% korting op alle hardloopschoenen, kleding en accessoires! Heb je nog wat voor het hardlopen nodig? Als je op donderdag, vrijdag of zaterdag voorafgaand je startnummer bij Intersport aan de Kerksingel 13 in Berkel en Rodenrijs ophaalt, kun je meteen van deze aanbieding gebruik maken. Mooi toch?!

Klik op deze link om je route te plannen naar de winkel.

STARTNUMMER OP DE DAG ZELF
Op de dag zelf kun je je startnummer ophalen bij het wedstrijdsecretariaat. Dat vind je in OBS De Klipper aan de Gouden Uillaan. Let op: je kunt hier niet met de auto komen! Pak de metro, de fiets (die kun je makkelijk kwijt) of kom lopend.

JE STARTNR
Voor een goede tijdregistratie het volgende:

– Startnummer zichtbaar op de borst dragen, bevestigd met 4 spelden.
– Startnummer niet bedekken met jas, banden, drinkfles, apparatuur etc
– De chip niet verwijderen, buigen, knippen,vouwen of bewerken.

OMKLEDEN
Naast De Klipper is een gymzaal waar je je kunt omkleden. Je kunt er je spullen achter laten. Dat is op eigen risico, de organisatie is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of enige andere wijze van schade.

TOILETTEN
Er zijn toiletten en 4 toiletunits bij de gymzaal en op het plein bij de start/finish staan 10 toiletunits. Er is geen toiletmogelijkheid bij de ondernemers op het winkelcentrum.

NA AFLOOP (en voor je supporters)
Als je moe maar voldaan op het Westpolderplein finisht, kun je genieten van een lekker drankje en diverse hapjes. De winkeliers van Het Gouden Hart hebben de lekkerste dingen bereid waarmee jij jezelf kunt belonen. De Jumbo heeft appelflappen in de aanbieding, er is verse sushi, lekker ijs en chocola en voor de liefhebber een lekker broodje dönner of een snack.

Je supporters kunnen gerust mee komen. Terwijl jij je kilometers maakt, kunnen ze in het zonnetje bij een gezellig muziekje op de terrassen van Pasto, Ciocco & Gelato en Verhage ook van al dit lekkers genieten. En ook nog snel even boodschappen doen bij de grote Jumbo.

PROGRAMMA
09:15u Secretariaat open
10:45u Warming Up Kids
11:00u Kids Run
11:20u 4 km loop
12:00u Lansingerland 30 km & Intersport Doesburg Halve Marathon
12:45u Gouden Hart 10 km loop

PARCOURSEN EN VERZORGINGSPOSTEN
De parcoursen vind je op de site. Elke 5 km is er een verzorgingspost met water. Op het 25 km punt zijn ook sportdrank en bananen.

Mogelijk is het druk op het punt waar de 10 km aansluit bij de overige twee lopen. Geef elkaar de ruimte a.u.b.

Alle deelnemers krijgen na de finish een medaille en een flesje water en een banaan.

MASSAGE
Annemarieke & Gavin van Statera Fysio & Shockwave staan bij de finish voor je klaar voor een professionele massage. Ze zijn specialist in klachten bij de heup, knie, enkel en voet. Je bent welkom in de tent voor een praatje of een sportmassage.

HULDIGING EN PRIJZEN
Alle kinderen die meedoen aan de Kids Run krijgen een welverdiende medaille. Er is geen huldiging van de nummers 1, 2 en 3.

De nrs. 1, 2, 3 van alle afstanden worden gehuldigd.
4 km Dames en Heren 1, 2, 3 (tussen 12:10 en 12:30)
10 km Dames en Heren 1, 2, 3 (na afloop)
HM Dames en Heren 1, 2, 3 (na afloop)
30 km Dames en Heren 1, 2, 3 (na afloop)

Er zijn geen geldprijzen.

VERSLAG
De uitslag en foto’s van o.a. Evert Buitendijk worden zo snel mogelijk geplaatst na afloop van de loop. Houdt onze facebook evenement-pagina, die van de Lansingerland Run en de website in de gaten!

Er worden ook opnames gemaakt met een drone die wat later na het evenement online te zien zullen zijn.

We hopen dat we je met deze informatie goed hebben geïnformeerd. We wensen je alvast veel succes en plezier. Geniet van jouw race!

Sportieve groet,
Team Lansingerland Run