De Ruitenburg Lansingerland Run wordt georganiseerd door een team waarvan iedereen zelf ook hardloper en wandelaar is. We delen de passie voor de sport. Tijdens onze trainingen lopen wij vaak in het gebied rondom Berkel en Rodenrijs. Vanaf het begin zijn wij betoverd door de Groenzoom, en met ons nog heel veel andere hardlopers. Of het nou zomer of winter is, het is er echt prachtig om te lopen. We vinden het super leuk om een hardloopevenement te organiseren zodat nog meer lopers en wandelaars van dit mooie gebied kunnen genieten.

De 30 km neemt je mee door de Groenzoom en het gebied bij de Ackersdijkse plassen. Veel waterpartijen, de karakteristieke bruggetjes, zwanen, reigers en eenden, geweldige rietkragen, je komt het allemaal tegen. Hieronder en op de facebookpagina zie je foto’s van het prachtige gebied.

Of je de lange afstanden of de kortere kiest, je zult genieten van de omgeving waar je loopt. Exacte afstanden, km aanduidingen, routebordjes (ook voor wandelaars), verzorging en entertainment onderweg enzovoorts, je mag het dit jaar allemaal verwachten bij de Ruitenburg Lansingerland Run. De parcoursen zijn mooi en snel. Je loopt over brede asfaltpaden afgewisseld met verharde ondergrond. Op een enkel bruggetje na zijn alle bruggen breed. Geniet vooraf alvast van de mooie beelden.

Verzorgingsposten en toiletten

De verzorgingsposten heb je na 5 / 10,5 / 14 / 20 / 25,5 km. Op alle posten is water. De 30 km lopers krijgen op post 5 (25 km) een flesje sportdrank en banaan als je wil. 

Er staan toitetten op de Kleihoogt bij de verzorgingspost op km-punt 5 & 14 en bij de post op 25,5 km. 

DE RUITENBURG 30 KILOMETER LOOP

Hieronder vind je de parcourskaart en de parcoursfilm van het 30 km parcours. Er zijn 5 waterposten onderweg. De Ruitenburg 30 km start tegelijk met de Halve Marathon. Op km-punt 19,6 gaan de 30 km-lopers rechtsaf naar de Ackersdijkse Plassen. De Halve Marathon gaat rechtdoor naar Winkelcentrum Gouden Hart. Als je voor de 30 km van start bent gegaan, maar die afstand blijkt onderweg teveel, dan kun je hier naar de finish lopen. Geef dat dan a.u.b. direct na je finish door aan de organisatie (de tijdwaarnemer zit in de witte bus van Racetimer)!

Voor de gedetailleerde parcourskaart/route op afstandmeten klik je hier.

Bekijk hieronder de parcoursfilm en foto’s van de 30 km. LET OP de 5 km (begin van de Groenzoom (km 2 t/m 5, in het filmpje vanaf seconde 9) wordt anders gelopen dan in het filmpje, namelijk op het pad buitenom heen en aan de binnenkant (grindpad) terug. Vorig jaar liepen we dat andersom. Uiteraard is dit uitgepijld en wordt het aangegeven.

DE HALVE MARATHON VAN LANSINGERLAND

Hieronder vind je de parcourskaart van de halve marathon van Lansingerland. Er zijn 4 waterposten onderweg. De Halve Marathon start tegelijk met de 30 km loop. Op km-punt 19,6 gaat de Halve Marathon naar Winkelpromenade Gouden Hart, de 30 km-lopers gaan rechtsaf.

DE 10 KM LANSINGERLAND RUN

Hieronder vind je de parcourskaart van de 10 km Run van Lansingerland. Er is één waterpost onderweg, op 5 km.

Gouden Hart 5 KM LANSINGERLAND RUN

Ben je net begonnen met hardlopen of heb je de loopschoenen met alle goede voornemens van het nieuwe jaar onlangs weer eens aangetrokken en loop je graag mee maar liever over een kortere afstand? Dan is deze 5 km loop perfect voor jou. Je loopt een deel door de Groenzoom, pakt de sfeer mee van de Lansingerland Run en je geniet na afloop van je welverdiende medaille. Dat heb je dan toch maar mooi weer gedaan! 

11 KM LANSINGERLAND WALK

Power walkers kunnen zich uitleven op de lange rechte stukken van het parcours. Wandelaars lopen dezelfde route en genieten van de omgeving. Je komt twee keer langs De Hichte. Op de Kleihoogt is de verzorgingspost met toilet en EHBO, maar wil je even pauzeren en genieten van een kopje koffie of thee en misschien zelfs van de overheerlijke (zelfgebakken) taart, loop dan even bij De Hichte de tuin in. Veel plezier!

Gro-uP Kids Run

De Gro-uP Kids Run gaat over de mooie Zilvergracht via de kenmerkende brug en een ronde door de wijk.