Lansingerland Run 2024: dezelfde passie in een nog beter jasje

De Ruitenburg Lansingerland Run wordt georganiseerd door een team waarvan iedereen zelf ook hardloper of wandelaar is. We delen de passie voor de sport en weten wat het is om een marathon te lopen. Tijdens onze trainingen lopen wij vaak in het gebied rondom Berkel en Rodenrijs. Vanaf het begin zijn wij betoverd door de Groenzoom. Of het nou zomer of winter is, het is er echt prachtig. We vinden het erg leuk om een hardloopevenement te organiseren zodat nog meer lopers van dit mooie gebied genieten. En wat is het tof dat dat inmiddels duizenden mensen zijn!

Om dat in goede banen te leiden, hebben we weer een aantal mooie verbeteringen georganiseerd. Daarover lees je hieronder meer. En omdat het ons eerste lustrum is zullen we in de aanloop naar het evenement nog een paar hele toffe verrassingen bekend maken. Stay tuned!

De mooie Groenzoom

De 30 km neemt je mee door de Groenzoom en het gebied bij de Ackersdijkse plassen. Veel waterpartijen, de karakteristieke bruggetjes, zwanen, reigers en eenden, geweldige rietkragen, je komt het allemaal tegen. Kijk op onze Facebookpagina naar de foto’s van het prachtige gebied. De andere afstanden lopen een deel van de 30 km route.

Goed verzorgd

Of je een lange of korte afstand kiest, je zult genieten van de omgeving waar je loopt. De routes zijn duidelijk uitgepijld, ongeveer elke vijf km. een verzorgingpost, entertainment om je op te peppen, een aantal keer toiletten onderweg, je mag het allemaal verwachten bij de Ruitenburg Lansingerland Run. De parcoursen zijn mooi en snel. Je loopt over brede asfaltpaden afgewisseld met verharde ondergrond. Op een enkel bruggetje na zijn alle bruggen breed. 

Wat is er nieuw?

Vanwege het succes en de groei van het evenement hebben we de Ruitenburg Lansingerland Run verbeterd, zodat we er klaar voor zijn om je van alle gemakken te voorzien. Hieronder zetten we deze aanpassingen voor je op een rij:

  • Andere locatie

De start- en finishlocatie is op sportpark Het Hoge Land. Daar zijn de grote sportverenigingen van Berkel en Rodenrijs en hebben we de ruimte en alle faciliteiten om grote aantallen deelnemers te ontvangen. Zo kan iedereen in een sporthal comfortabel zijn startnummer ophalen en hebben we de ruimte om lockers aan te bieden (i.p.v. lange rijen bij tasafgifte).

  • Meer faciliteiten

We maken gebruik van de Oostmeerhal op het sportpark. Deze is groot, dus we kunnen de benodigde ruimte goed afstemmen op de aantallen deelnemers. Ook zijn er kleedruimtes met douchegelegenheid. In de gezellige horeca van café Charly’s kunnen jij en je supporters gezellig napraten met een lekker hapje en drankje.

Wij blijven supporter van aanreizen met het OV naar metro Westpolder, dus we organiseren pendelbussen voor de 2 km van de metro naar de startlocatie en na afloop weer terug. Koop daarvoor wel een ticket! We zorgen ervoor dat je snel na aankomst in een bus kunt stappen en je op de startlocatie bent.

  • De (Power) Walk op zaterdag, de Run op zondag

Wij omarmen de walk en hebben ons team versterkt met wandelspecialisten. Dat is te merken, want er is veel belangstelling voor de Lansingerland Walk. Vorig jaar hebben wij power walken met tijdwaarneming (inclusief prijsuitreiking) gelanceerd (dat bleek zelfs een landelijke primeur) en ook daar was veel belangstelling voor.

Daarom krijgt de Walk een eigen dag (zaterdag 17 februari). Je komt dus geen wandelaars tegen tijdens je run. Ter info: er zijn drie wandelafstanden waar je voor in kunt schrijven (10, 21 en 30 km) en we kijken of we nog een leuke 5 km kunnen aanbieden.

  • Parcoursen

Het mooie is dat ook met de nieuwe start- en finishlocatie de parcoursen nagenoeg hetzelfde blijven en nog steeds langs de waterpartijen en rietkragen en over de bruggetjes in De Groenzoom gaan. En er komt een hele mooie passage over de Zilvergracht in Westpolder bij.

Dit zijn de belangrijkste verbeteringen op een rij. Er zijn nog een aantal leuke extra’s waarmee we het 5-jarig jubileum vieren. Die maken we later bekend. Jij zet de prestatie neer, wij doen er alles aan om je daar zo optimaal mogelijk bij te helpen. De Ruitenburg Lansingerland Run is hiermee wat je er van kan verwachten: een mooie loop met veel waardering waar veel hardlopers jaarlijks veel plezier aan beleven!