We zijn druk bezig om van de LOXAM Lansingerland Run Summer Edition, met inachtneming van de veiligheidsvoorwaarden, een feestje te maken. De belangstelling is geweldig. Lees hieronder de deelnemersinformatie goed door. Dat zorgt voor een goed en veilig verloop van het evenement.

DE ALLERBELANGRIJKSTE BOODSCHAP: houd te allen tijde 1,5 meter afstand.

Doe dat tijdens je warming up, tijdens je race als je inhaalt, en na je loop bij het uithijgen en het naar huis gaan. Daarmee houd je jezelf en anderen op een veilige afstand en maak je het bovendien mogelijk dat we dit evenement nogmaals kunnen organiseren.

RICHTLIJNEN VAN HET RIVM

Ook bij de Lansingerland Run Summer Edition dient u zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Wij zien daar op toe en zullen deelnemers hierop aanspreken als dat nodig is. De actuele richtlijnen vind je hier.

Een samenvatting hiervan (per 1 juli):

  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • Was vaak je handen met water en zeep, daarna handen goed drogen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Heb je verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, verhoging of ruik of proef je plotseling niet goed meer, laat je dan testen en BLIJF THUIS tot de uitslag bekend is.  Kijk op Rijksoverheid.nl hoe je een afspraak voor een test maakt.
  • Heb je het benauwd en/of heb je koorts (boven de 38 graden) of voel je je steeds zieker, bel dan direct de huisarts of de huisartsenpost!

Neem hierin je eigen verantwoordelijkheid en zet niet jouw gezondheid en die van anderen op het spel.

CONCEPT VAN DE LANSINGERLAND RUN SUMMER EDITION

Deelnemers starten om de 20 seconden vanaf dezelfde locatie, dus drie deelnemers per minuut (zoals bij een tijdrit voor wielrenners). Bij het ophalen van het startnummer en de laatste minuten voor de start staan de deelnemers op minstens anderhalve meter van elkaar in de rij. Door de hoge doorloopsnelheid is de tijd van het opspelden van het startnummer en de daadwerkelijke start circa negen minuten. Deelnemers kunnen pas 15 minuten voor de (individuele) starttijd in de rij komen staan.  De paden zijn drie meter en bieden daarmee voldoende ruimte om in te halen. Na afloop vertrekken de deelnemers binnen enkele minuten uit het start/finishgebied naar daarbuiten.

OPHALEN STARTNUMMER VOORAF

Je startnummer wordt niet opgestuurd. Het is ook niet mogelijk je startnummer op te halen bij het wedstrijdsecretariaat voorafgaand aan de wedstrijd. Je ontvangt je startnummer 10 minuten voor de start (lees hieronder hoe dat is georganiseerd).

PROCEDURE OP DE DAG ZELF (startnummer, starten en finishen)

Aankomst en melden bij de organisatie

Het start/finishgebied is afgezet en de toegang is gecontroleerd. Zo kunnen wij het aantal mensen in het gebied controleren, drukte in het gebied voorkomen, en er op toezien dat de anderhalve meter afstand blijft gewaarborgd.

Omkleden doe je op eigen gelegenheid. De warming up doe je in de omgeving van de Kleihoogt, bijvoorbeeld op de Oostmeerlaan. Doe je warming up voordat je naar het start/finishgebied gaat, want als je eenmaal in het gebied bent is daar geen gelegenheid meer voor.

Vooraf heb je je starttijd doorgekregen. 15 minuten voor deze starttijd (NIET EERDER) meld je je bij de medewerker bij de ingang van het start-/finishgebied. Ben je te vroeg, dan krijg je geen toegang en word je gevraagd later terug te komen. Zorg dat je je bewijs van inschrijving kunt laten zien.

In het start/finishgebied

Als je het start/finishgebied betreedt, loop dan naar de witte stippen op de stoep rechts op de brug. Kijk goed uit, want er komen lopers van rechts. Deze witte stippen is de wachtrij voor de startnummers. Er staan stippen op anderhalve meter afstand van elkaar. Sluit aan op de laatste vrije stip.

Je startnummer

Aan het eind van de wachtrij staat nog een toilet. Wil je daar gebruik van maken, doe dat dan vóórdat je je startnummer afhaalt. Na je toiletbezoek voeg je je in de rij en ga je niet naar voren naar je oude plek in de rij.

Na het toilet kom je bij de tent waar je je startnummer krijgt. Die kun je opspelden en daarna ga je direct door in de startrij.

De start

In de startrij staan maximaal 27 personen, ook allemaal op een stip. De route volg je eenvoudig tussen de dranghekken. Elke 20 seconden schuift de rij door. Hier heb je nog de mogelijkheid voor een allerlaatste toiletbezoek. Wil je daar gebruik van maken, voeg je dan na je toiletbezoek op een nieuwe plaats in de rij en ga niet naar voren naar je oude plek in de rij.

Kom je vooraan de rij, dan is het jouw tijd om te starten. Er wordt afgeteld en op de ‘go’ ga je van start. Zet hem op!

Na je finish

Kom je over de streep, loop dan een klein stukje door zodat andere deelnemers ook kunnen finishen. In de tent staat een flesje water voor je klaar en je kunt een medaille pakken. Je kunt heel even uitrusten (niet te lang) en we vragen je daarna zo snel mogelijk het start/finishgebied te verlaten (in de richting van de Lievaartbrug/ingang van het terrein). Je tijd kun je direct terugzien op de website bij ‘uitslag’.

JE STARTNR
Voor een goede tijdregistratie het volgende:

– Startnummer zichtbaar op de borst dragen, bevestigd met 4 spelden.
– Startnummer niet bedekken met jas, banden, drinkfles, apparatuur etc
– De chip niet verwijderen, buigen, knippen,vouwen of bewerken.

OMKLEDEN & DOUCHEN

Vanwege COVID-19 zijn er geen kleedruimtes en douchegelegenheid. Dat doe je op eigen gelegenheid.

TOILETTEN

Buiten het afgesloten start/finishgebied staan toiletten. Daarvan kun je gebruik maken voordat je het start/finishgebied in gaat. Mocht je eenmaal in de rij staan, dan kun je nog één keer naar het toilet. Ga daarna gewoon terug in de rij op de plek die dan vrij komt en loop niet naar je oude plek. Er zijn geen toiletten onderweg.

NA AFLOOP 

Als je moe maar voldaan finisht, kun je genieten van een lekker drankje en diverse hapjes bij De Hichte.

PARCOURSEN

De parcoursen vind je op de site.

VERZORGINGSPOSTEN

Op 5,5 km heeft de 10 km een verzorgingspost. Je krijgt een flesje water. We vragen je vriendelijk om dit flesje tweehonderd meter verder bij de afvalbakken weg te gooien, of mee te nemen naar de finish.

Voor alle deelnemers staat bij de finish een flesje water klaar.

HULDIGING EN PRIJZEN
Er is geen huldiging op de dag zelf. De nummers 1, 2 en 3 van de race zullen na afloop op een ludieke manier hun prijs krijgen uitgereikt.

De nrs. 1, 2, 3 overall van beide afstanden worden gehuldigd.
Er zijn geen geldprijzen.

UITSLAG EN FOTO’S

De uitslag kun je direct na je finish online terugvinden op de website.

De foto’s worden zo snel mogelijk geplaatst na afloop van de loop. Houdt onze facebook evenement-pagina, die van de LOXAM Lansingerland Run en de website in de gaten!

We hopen dat we je met deze informatie goed hebben geïnformeerd. We wensen je alvast veel succes en plezier. Geniet van jouw race!

Sportieve groet,
Team Lansingerland Run Summer Edition